Totaal aantal pageviews

zondag 24 juni 2012

Spreker duurzaamheid

Op dinsdag 5 juni 2012 kregen wij als klas een presentatie over duurzaamheid van een professional.
Hij kwam ons wat vertellen over hoe wij als land kunnen omgaan met duurzaamheid, hoe we duurzaam kunnen ondernemen (Maatschappelijk verantwoord ondernemen MVO) en hoe dit in andere landen er aan toe is. Ook vertelde hij wat over de aller nieuwste technologieën die wij over een tijdje op de markt zien verschijnen.

Hij vertelde ons dat het niet goed gaat met de wereld. De zee spiegel stijgt te snel, de Noordpool gaat verdwijnen. Nederland komt voor een gedeelte onder water te liggen en de mooiste eilanden op de wereld zullen over een paar jaar niet meer bestaan, zoals de Maledieven. Dit is natuurlijk zonde. Daarom vertelde hij ons ook wat wij aan het doen zijn tegen deze oorzaken. Er worden in Nederland op de Noordzee een aantal eilanden gemaakt waar alleen maar windmolens op staan, een ideale manier om veel wind op te vangen, en niemand die last heeft van windmolens die in de weg staan. Ook gebeurt er veel in de autobranche. Benzine is slecht voor de uitlaatgassen en is vreselijk duur de laatste tijd, daarom zijn ze auto's aan het ontwikkelen die op stroom rijden. Er bestaan er al een aantal van ook zijn er scooters die op stroom rijden. Het nadeel hier van is alleen dat je er niet een lange afstand mee kan rijden. Er worden steeds meer manieren bedacht om dit probleem op te lossen.

Ook is er een enorme overbevolking in India. Er worden zelfs totaal nieuwe steden gebouwd om al deze mensen later in kwijt te kunnen. De wegen daar zijn zo druk dat er dagelijks enorme file's staan en er dus veel uitlaatgassen in de lucht komen. In China zijn ze juist beter bezig, er worden bepaalde gebouwen ontwikkeld door een Nederlandse architect die er voor heeft gezorgd dat het gebouw in de winter wordt verwarmd door warm water en in de zomer airco is door middel van koud water.

Er zijn ook een aantal nieuwe technologien qua mobiele telefoons en kranten. Zo komt er over een tijdje een nieuwe Nokia uit die totaal doorzichtig is. Buigbaar en volledig toutch screen. Als je hem naar een bepaalde kant bewoog ging de telefoon automatisch naar een bepaald menu. Allemaal hele interessante kunsten die deze telefoon kon. Ook zijn ze aan het kijken of er geen op vouwbare Ipads kunnen komen. Kranten die geen normale foto's meer hebben maar beweegbare foto's en filmpjes in de ouderwetse papieren krant.

Er zijn dus genoeg ontwikkelingen bezig die er voor moeten zorgen dat iedereen duurzamer gaat leven. Hoe het nu gaat, gaat het niet goed. Elk land is er op zijn eigen manier mee bezig maar kent ook hun eigen probleem waar iets aan verandert moet worden. Het enige wat we weten is dat er iets aan gedaan moet worden voor dat het te laat is, maar wanneer dat precies is dat weet natuurlijk niemand precies. Deze presentatie was erg interessant, maar ik schrok er ook wel van. Ik wist niet dat het er zo aan toe was, ook in andere landen. En ik ben zeer benieuwd naar alle nieuwe ontwikkelingen die gaan komen, en hoe we dit grote probleem in de loop der jaren gaan oplossen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten