Vliegen,
muggen en torren zorgen voor minder magen die knorren!
Tijdens
de lessen van journalistiek hebben we het gehad over de problemen die heersen
in de wereld. Hierdoor hebben we ingezien dat er heel veel problemen zijn, en
hebben die besproken. Van al deze problemen moesten we er één kiezen en dit
probleem gaan onderzoeken. Wij hebben gekozen voor het wereldwijde
voedselprobleem. Het voedselprobleem is een enorm probleem in de wereld.
‘Honger’ dat is een woord waar veel mensen op de hele wereld dagelijks mee
geconfronteerd worden. Wij willen dit gaan onderzoeken. Is er bijvoorbeeld wel
echt een ‘probleem’? en welke oplossingen kunnen we daarvoor verzinnen? Er
sterven per dag vijftig duizend mensen aan honger en dat zijn per jaar ongeveer
achttienmiljoen volwassenen en tienduizend kinderen, dat is heel Nederland dat in
één jaar tijd door honger is gestorven. Dit kunnen wij met stelligheid een
groot probleem noemen.
Sinds
1990 zijn er al twee honderd zeventig miljoen mensen overleden aan honger!.
Deze informatie hebben wij via de website www.dewereldvande vn.nl vernomen.
Hierop staat duidelijk beschreven over hoeveel mensen het gaat en wat
daadwerkelijk exact het probleem is in de wereld. Hiervoor willen wij graag een
aantal oplossingen bedenken, zodat er minder mensen straks het woord ‘honger’ hoeven
kennen. Ons hoofddoel is om voornamelijk mensen levens te sparen. In dit
artikel is te lezen wat we aan dit probleem gaan doen, hoe we dat willen gaan
doen en welke oplossingen we hebben gevonden voor dit wereldwijde probleem wat
we echt moet stoppen!
Wat is een voedselprobleem?
Je
spreekt van honger of ondervoeding als de bevolking niet genoeg of te weinig
gevarieerd voedsel binnenkrijgt. Je hebt 2 vormen van ondervoeding,
Kwantitatieve honger daarmee word bedoeld dat je te weinig voedsel
binnenkrijgt, minder dan 2100 calorieën. Ten tweede heb je kwalitatieve honger,
daarmee wordt bedoeld dat je niet genoeg complete voeding binnenkrijgt, je mist
dus een aantal voedingsstoffen. Na de
tweede wereld oorlog besloot de Europese Unie dat er wat een de
voedselproblemen gedaan moest worden. Het doel was ‘Nooit meer honger’ en moet
voor 2015 worden verwezenlijkt. Boeren kregen veel subsidie met als gevolg
daarvan een overproductie. Je spreekt van voedselzekerheid als er voldoende
voedsel beschikbaar is, iedereen toegang heeft tot dit voedsel, stabiel voedsel
en het moet cultureel aanvaardbaar zijn voor alle geloven.
Insecten oplossing
voedselprobleem
Wij
hebben een oplossing bedacht voor het voedselprobleem. Mensen hoeven door deze
manier van eten minder ‘honger’ te leiden waardoor er meer mensen in leven zullen
blijven! Onze oplossing is mensen insecten laten eten. In de landen waar enorm
veel mensen honger moeten leiden leven erg veel insecten. Als hen daar
bijvoorbeeld van muggen, sprinkhanen en overige insecten een gerecht van kan
gaan maken zou dat een perfecte oplossing zijn. Volgens wetenschappers is het
ook nog erg gezond om insecten te eten, er zitten veel eiwitten in wat erg goed
voor je is. Ook lossen we het probleem op van vervelende insecten waar mensen
alleen maar last van hebben. In het filmpje http://www.youtube.com/watch?v=Ugl_XAUeS_A
is te zien hoe insecten nu al worden gebruikt in eten en hoe effectief insecten
zijn in het eten zoals wij dat dagelijks kennen. Bijvoorbeeld roze koeken, Já
die lekkere koeken die je overal in Nederland kunt kopen, daar zitten ook
insecten in. Dit willen wij ook graag gaan toepassen in de landen waar mensen
honger lijden. Niet met het eten van roze koeken, maar de mensen daar zelf
laten koken met insecten
Duurzame landbouw zonder honger
De komende
veertig jaar groeit de wereldbevolking met 40 procent tot 9 miljard mensen. Tegelijk
is er nauwelijks nog bijkomende landbouwoppervlakte beschikbaar. Er is zelfs
een toenemende druk op het landbouwareaal door de groeiende verstedelijking van
de wereldbevolking. Ook de klimaatverandering kan een negatieve invloed hebben
op de landbouwproductie. Uit een rapport van de econoom Nicholas Stem over
klimaatwijzigingen, blijkt dat een temperatuurverhoging van 2 graden kan leiden
tot een krimp van de graanoogst met ongeveer 5 procent. Hiervoor hebben we ook
een oplossing; Duurzame landbouw, een landbouwsysteem dat zowel productief als
efficiënt is, maar ook het milieu spaart. Het voedselaanbod moet worden
verhoogt. In dat verband is het een van de grootste belangen dat de telers van
landbouwgewassen, voedselproducten en handelaars in de rest van de voedselketen
samen gaan werken. Bedrijven die technieken aanreiken om de productiviteit van
de landbouw op een duurzame manier verhogen, als ook voedselproducenten en
handelaars die inspanningen leveren, zullen op de lange termijn de uitgesproken
winnaars zijn. Producenten als Danone en Unilever hebben in de loop der jaren
allebei blijk gegeven aan hun boorstrekkersrol op het vlak van duurzame
landbouw. Unilever werkt in het kader van zijn eigen programma rond duurzame
landbouw, samen met telers om hun waterverbruik te verminderen door onder meer druppelirrigatie.
Dit
zijn een aantal oplossingen van het voedselprobleem die wij gevonden hebben en
waar we achter staan. Het is erg lastig om dit wereldwijde probleem op te
lossen, maar als iedereen samenwerkt aan een betere toekomst is dit mogelijk! Bedrijven
moeten niet meer alleen voor hen zelf gaan kiezen, maar moeten gaan samenwerken
om zo meer op het milieu te letten, en minder werk hoeven te verrichten.
Vliegen,
muggen en torren zorgen voor minder magen die knorren is de vraag waar we
onderzoek naar hebben gedaan. Wij zijn er achter gekomen dat insecten dit
probleem voor een deel goed kunnen oplossen. Het eten van insecten zorgt er
voor dat het ongedierte waar we last van hebben verwijderd wordt en dat we daar
onze maag mee gaan vullen. Zo lossen wij eigenlijk twee problemen op, het
bestrijden van ongedierte en het verhelpen van het voedselprobleem. Het belangrijkste
waar we achter zijn gekomen is dat bedrijven beter kunnen gaan samenwerken,
samen sta je sterker en kunnen we met ze allen dit wereldwijde probleem
oplossen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten